SPOPAO DEČAKA NA PLAŽI OFICIRAC? Pokrenut postupak protiv M. O. (34) iz Kikinde zbog navodnih nedozvoljenih polnih radnji

Lj. Preradović

20. 08. 2024. u 11:34

PRED Osnovnim javnim tužilaštvom u Novom Sadu vodi se postupak protiv M. O. (34) iz Kikinde, osumnjičenog da je 7. avgusta u večernjim satima na dunavskoj plaži Oficirac neprimereno dodirivao dečaka (15). Na teret mu se stavlja krivično delo nedozvoljene polne radnje.

Foto: D. Dozet

Prema nezvaničnim informacijama, dečak je oko 20.30 došao na Oficirac, sišao sa bicikla i otišao da prošeta po plaži. Kada se, kako se tvrdi, vratio po bicikl, prišao mu je nepoznati muškarac i obratio mu se, odnosno rekao mu kako se zove i pitao da li ima nekoliko minuta vremena da razgovaraju. Dečak mu je odgovorio da nema, da ga ne poznaje i da ide kući.

- Osumnjičeni se, međutim, tu nije zaustavio - saznajemo nezvanično od izvora upoznatog sa ovim slučajem. - Opet je rekao maloletniku da želi da sa njim priča, a zatim je počeo da ga dodiruje po zadnjici i polnom organu. Postoji i svedok nemilog događaja, koji je pozvao dečakovog oca i rekao mu da je video šta se dogodilo, i da će muškarca koji je dirao njegovog sina pratiti do dolaska policije.

Policija je, kako saznajemo, na Keju pronašla osumnjičenog i legitimisala ga. On, prema nezvaničnim informacijama, nije sporio da je bio na Oficircu, tvrdeći da je na plaži pio pivo i čitao knjigu i da nikoga nije dodirivao. Nakon što je priveden u policiju, određeno mu je zadržavanja do 48 sati, nakon čega je 8. avgusta priveden u Tužilaštvo na saslušanje.

- Osumnjičeni je saslušan, a Tužilaštvo je, sagledavajući činjenično stanje i ceneći sve okolnosti konkretnog slučaja, Osnovnom sudu podnelo predlog za određivanje mere zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa maloletnim oštećenim - navode u novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu.

Sudija za prethodni postupak je, kako su nam rekli iz Osnovnog suda, prihvatio ovaj predlog i doneo traženu meru.

Pogledajte više