SVEDOK LAJIĆ SE NE SEĆA POZIVA I RAZGOVORA: Nastavljeno suđenje Goranu Papiću i Branislavu Panduru

S. J. M. 09. 07. 2024. u 15:53

BIVŠI načelnik za droge u SBPOK-u Predrag Lajić svedočio je danas na suđenju bivšem zameniku načelnika SBPOK Goranu Papiću i inspektoru Branislavu Panduru, kojima se u Višem sudu u Beogradu sudi zbog sumnje da su iskorišćavanjem svojih službenih položaja sprečili hapšenje i procesuiranje Nikole Kljukovnice, sumnjičenog za trgovinu narkoticima.

Foto: Tanjug

Lajić je rekao da ostaje pri iskazu koji je dao pre tri godine u istrazi. Odgovarajući na pitanja kazao je da se ne seća da ga je te noći između 11. i 12. septembra, kada je u akciji priveden Nikola Kljukovnica, telefonom zvao kolega Nevenko Marić i da su razgovarali o tom slučaju.

Pandurov branilac predočio mu je da je Marić u istrazi ispričao da mu je Lajić rekao da je Kljukovnica na obradi, da za nekoliko dana očekuju realizaciju i da o tome najviše zna Branislav Pandur, ali pošto je svedok već rekao da se ne seća, sudija je navela da nema potrebe da odgovara ponovo.

Takođe, odgovarajući na pitanja Lajić je rekao i da bi se za saznanje ko je na obradi po pravilu trebala kontaktirati služba analitike, ali da ona ne radi noću. Naveo je i da u principu operativni radnik ne bi trebalo da otkriva drugima koga obrađuje, ali da se u praksi verovatno drugačije dešavalo i da operativac treba sam da odluči hoće li kome to reći ili ne.

Suđenje se nastavlja u oktobru kada bi trebalo da svedoči Kljukovnica, kojem za današnje suđenje nije bio uručen poziv.

Pogledajte više