BIO JE SAVRŠEN KUVAR: Nastavljeno suđenje Radomiru Rokniću za ubistvo u Topuskom

S. J. M. 09. 07. 2024. u 15:28

NA suđenju vojnom kuvaru Radomiru Rokniću za ubistvo dvojice vojnih policajaca Đura Krivokuće i Jovana Novakovića u kasarni u Topuskom 1995. godine, u Višem sudu u Beogradu danas je svedočio njegov tadašnji starešina komandir pozadinskog voda Petar Vučković. On je rekao da se seća šta je rekao u iskazu u istrazi 1999. godine i ostao pri tome

Foto Shutterstock

Vučković je ispričao da je Roknića upoznao na početku rata i da su ceo rat bili zajedno. Odgovarajući na pitanja rekao je da je bio dobar, ozbiljan i savršen kuvar i da sa njim nije bilo problema.

- Po naravi je bio umeren, kao i svi Kordunaši i nije pokazivao agresivnost. Vojna policija je bila sa nama u kasarni, a ja nisam znao da je bilo nekih problema između njih i mojih podređenih - kazao je Vučković.

Kada mu je predočeno da je 1999. godine rekao da je obavešten šta se desilo i da je bilo mnogo krvi, pa je zaključio da su obojica ubijena istovremeno iz rafala sa punom količinom od 30 metaka, Vučković je sada odgovorio da nije bio prisutan kada su Krivokuća i Novaković ubijeni, da ne zna da li je baš tako rekao i da li su istovremeno ili jedna, pa drugi ubijeni.

Punomoćnici porodica žrtava imali su primedbu, jer je pre 25 godina kada se očekuje da je imao svežije pamćenje izjavio da nema ništa posebno da kaže o Rokniću i da je znao da zkasni na službu, a sada se setio da je bio umeren i savršen kuvar.

Pogledajte više