OPTUŽNICA PETORKI ZBOG POKUŠAJA IZNUDE: Hteli da nateraju Lazarevčanina da prodaje drogu u Beču

N.B. 28. 06. 2024. u 15:36

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv petorice osumnjičenih, kojima se na teret stavlja da su od novembra 2022. do 3. februara ove godine u Lazarevcu, silom i pretnjom, kao grupa, sa umišljajem, pokušali da iznude novac od oštećenog I. O.

Ova institucija već ima manjak ljudstva, Foto N. Skenderija

Optuženi su Slobodan V. (26), Darko V. (34), Nikola T. (26),  Nenad Z. (45) i Ljubiša K. (25). Oni se nalaze u pritvoru od hapšenja u martu ove godine, a optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju. 

- Postoji opravdana sumnja da su okrivljeni u Lazarevcu silom i pretnjom, kao grupa, sa umišljajem, pokušali da prinude oštećenog I. O. da po njihovom nalogu i u njihovoj organizaciji ide u Austriju, u Beč, na određeni vremenski period da se bavi prodajom opojne droge i zarađuje novac, koji bi predao okrivljenima na ime nepostojećeg duga prema okrivljenom Nikoli T. u iznosu od 10.000 evra. Svi su optuženi za krivično delo pokušaj iznude - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Darku V. se zbog nedozvoljenog držanja pištolja  na teret stavlja i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Isto delo na teret se stavlja i Ljubiši K. zbog neovlašćenog nošenja dve ručne bombe, koje je zakopao u šumi uvijene u džemper, kao i Nikoli T.  jer je u stanu u kojem je neprijavljeno boravio, neovlašćeno držao municiju, 10 bojevih metaka, za čije držanje nije imao dozvolu nadležnog organa.

Pogledajte više