PRVA ODLUKA U SLUČAJU MASAKRA U "RIBNIKARU": Predsednik streljane priznao krivicu, ovo su detalji

J.D.Lj. 25. 06. 2024. u 13:00

NAKON što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting", prema kojem je priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela teška dela protiv opšte sigurnosti.

Foto: Z. Jovnaović/Novosti

Okrivljeni je priznao da je izvršio krivično delo davanje lažnog iskaza, te će na osnovu ovog sporazuma biti osuđen na kaznu od pet meseci zatvora koju će izdržati u prostorijama u kojima stanuje, odnosno u kućnom zatvoru.

Takođe, prema sporazumu Ivanović će morati platiti troškove krivičnog postupka u iznosu koji odredi sud.

Javni tužioci, okrivljeni i njegovi branioci odrekli su se prava na žalbu protiv sudske odluke koja će biti doneta na osnovu ovog sporazuma.

Sporazum će biti predat Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Prema oceni VJT u Beogradu, okrivljeni Ivanović je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna dao istinit iskaz koji je u skladu sa ostalim predloženim dokazima.

Podsetimo, u Višem sudu u Beogradu u toku je krivični postupak protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, oca i majke dečaka koji je 3. maja 2023. u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio devetoro dece i čuvara škole.

Pogledajte više