SVEDOČI IVA ILINČIĆ?: Sutra nastavak suđenja Miki Aleksiću, optuženom za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad devojkama

J.D.Lj. 23. 06. 2024. u 13:53

U VIŠEM sudu u Beogradu za sutra je zakazan nastavak suđenja Miki Aleksiću, vlasniku dramskog studija i samozvanom profesoru glume, optuženom za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad devojkama koje su pohađale njegove časove glume.

Miroslav Mika Aleksić

Na sutrašnjem pretresu trebalo bi da bude saslušana oštećena Iva Ilinčić, koja ga je među prvima prijavila i navela da je seksualno zlostavljao kada su ostajali nasamo u njegovoj kancelariji, dok je bila maloletna. Aleksić je svojevremeno naveo da ima znanja iz psihologije i da Iva Ilinčić ima "lažno sećanje i da je optužbe iskonstruisala jer ima poremećaj pamćenja". Tada je izneo je i tvrdnje da zna da je ona imala porodičnje probleme "koji su pretili da prerastu u javni skandal" i da je zato pristao da je priprema za upis na studije glume.

Podsetimo, Aleksić je, prema optužnici, počinio četiri krivična dela silovanja, dva u produženom trajanju, kao i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja.

On je negirao dela koja mu se stavljaju na teret, a u svojim izlaganjima je svedočenja oštećenih poredio sa serijom "Seks i grad" i sa meksičkim sapunicama.

Aleksić je uhapšen u januaru 2021., a pritvor mu je u septembru zamenjen kućnim uz elektronski nadzor, koji je ukinut u martu 2023.

Pogledajte više