DOŽIVOTNA ZA UBISTVO BIVŠE DEVOJKE U - SRPSKOM ZATVORU: Dejanu Daboviću iz Herceg Novog odbijen transfer u Crnu Goru

Lj. P. 13. 06. 2024. u 21:05

DEJANU Daboviću (32) iz Herceg Novog, koji je u novosadskom Višem sudu osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva bivše devojke Dušanke Jocović (25) u Novom Sadu, Ministarstvo pravde nije dalo saglasnost za transfer u Crnu Goru, da tamo nastavi da izdržava najstroži kaznu.

Foto privatna arhiva

Presudom podgoričkog suda, Dabović je osuđen na 40 godina zatvora, Krivičnim zakonikom Crne Gore, najstrožim kaznom.

Imajući to u vidu, Ministarstvo pravde se nije saglasili sa Dabovićevim transferom u Crnu Goru da tamo izdržava kaznu. Dabovićev transfer je odobrio Viši sud u Novom Sadu u kojem je 2021. godine osuđen na doživotni zatvor jer je 26. decembra 2019. godine u Ulici Alekse Šantića u Novom Sadu, svirepo ubio bivšu devojku, ispred zgrade u kojoj je živela.

Dabovićeva molba za transfer sud je prihvatio 2022. godine. On je u molbi za premeštaj, između ostalog naveo da je on državljanin Crne Gore i da nema nikakvu vezu, niti dodirnu tačku da Srbijom.

Dabović je devojku ubio u popodnevnim časovima 26. decembra, na ulici Alekse Šantića u Novom Sadu, pošto ju je sačekao ispred zgrade i zaklao je.

Prema optužnici novosadskog Višeg javnog tužilaštva, Dabović se sumnjiči da je u uračunljivom stanju, ali besan zbog raskida veze, na svirep način sačekao bivšu devojku ispred zgrade, gde ju je najpre osam puta udario pesnicom po glavi, a potom nožem naneo niz povreda po rukama, ubadao je po vratu i grudima, dok nije shvatio da je ubio.

Ona je trpela jake bolove, pogotovu ubadanjem nožem u vrat ubodima ispod desne ključne kosti, ubadanjem u desnu dojku... On je sve to činio bez osećanja, svestan patnje koju ona trpi, navelo je tada tužilaštvo.

Pogledajte više