ZA MILIČINU SMRT PET GODINA ZATVORA: Izrečena presuda Ognjenu Kljajiću iz Temerina za saobraćajnu nesreću

Lj.P.

13. 06. 2024. u 15:51

OGNjEN Kljajić (29) iz Temerina, u Višem sudu u Novom Sadu danas je oglašen krivim za saobraćajnu nesreću 8. avgusta 2021. godine na Beogradskom keju u Novom Sadu u kojoj je poginula mlada umetnica Milica Miličević (28), a Zoran Janković (24) njen momak teško povređen. Nepravosnažnom presudom, Kljajić je osuđen na jedinstvenu kaznu od pet godina zatvora.

FOTO:Lj.P.

Prethodno mu je za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja izrečena kazna od četiri godine, a za nepružanje pomoći povređenima u saobraćajnoj nesreći dve godine zatvora.

Istom presudom, koju je krivično veće kojim predsedava sudija Sanja Berak, donelo jednoglasno, Kljajiću je izrečena i mera bezbednosti, zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od pet godina, a u to se ne uračunava vreme provedeno na izdržavanju kazne.

Kljajiću i dalje ostaje mera, da svakog meseca mora da se javlja u sud od prvog do petog.

Kljajić se tereti da je „rendž roverom“, na Beogradskom keju prema Žeželjevom mostu, u potpuno alkoholisanom stanju, sa 2,55 promila alkohola u organitzmu, u stanju kada mu je sposobmnost da shvati značaj dela bila smanjena, ali ne bitno, naleteo na Jankovića koji je upravljao skuterom i njegovu devojku koja je bila sa njim na dvotočkašu, i oboje su imali zaštitne kacige.

Kljajić, kako je obrazložila sudija Berak, nije bio sposoban da bezbedno učestvuje u saobraćaju, a vozio je i 81 kilometar nasat, nedozvoljenom brzinom.

Vozač „landž rovera“ je prednjim delom naleteo na zadnji deo mopeda na kojem su bili Janković i Miličevićeva. Tela dvoje na skuteru su posle udara odbačena na vetrobransko staklo, a Kljajić se zatim udaljio odatle i povređenima nije pružio pomoć.

Janković je zadobio teške povrede, a Miličine su takođe bile teške, opasne po život, i uprkos naporima lekara, nekoliko sati kasnije je preminula u bolnici.

-antrfile -

NIJE PRISUSTVOVAO IZRICANjU

KLjAJIĆ danas nije prisustvovao izricanju presude, a kako je kazao njegov branilac, advokar Milan Latinović, zbog zdracvstvenih tegoba, i da će naknadno dostaviti lekarsko uverenje o tome.

Pogledajte više