PRETUKAO I HTEO DA SILUJE STARICU (91), ONA UMRLA: Presuda za jeziv zločin u Pančevu, mušakrac (63) osuđen na 18 godina zatvora

J. J. B. - J. D. Lj.

12. 06. 2024. u 16:05

VIŠI sud u Pančevu osudio je Stevana Kosanovića (63) iz Pančeva na 18 godina zatvora zbog pokušaja silovanja starice Stojanke Anđelković (90) iz istog mesta.

Foto: Zoran Jovanović

On je prvostepenom presudom oglašen krivim da je 2. avgusta 2023. godine u kući oštećene starice, u pančevačkom naselju Strelište, upotrebnom sile pokušao da je obljubi.

Kako je navedeno u saopštenju Višeg javnog tužilaštva, po čijoj optužnici je predmet vođen, tog kobnog dana Stevan je starici na krevetu zadao više udaraca pesnicom u glavu i telo, kako bi savladao njen otpor. Po odlasku iz kuće sa sobom je poneo njen mobilni telefon i slušalicu fiksnog telefona, kako ne bi mogla da prijavi slučaj policiji.

Od zadobijenih povreda, opasnih po život, Stojanka je posle 20 dana preminula u Opštoj bolnici u Pančevu.

Viši sud je okrivljenom produžio pritvor, koji može da traje do njegovog odlaska na izdržavanje kazne, jer postoje osobite okolnosti da bi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo.Stevan Kosanović na ovu prvostepenu odluku ima pravo žalbe.

Pogledajte više