BATINAŠIMA SMANJENE KAZNE: Ponovljeno suđenje za nanošenje povreda policajcu i zatvorskom čuvaru u Mitrovici

S. K.

25. 10. 2022. u 23:00

U VIŠEM sudu u Sremskoj Mitrovici danas je, u ponovljenom suđenju, izrečena prvostepena presuda sedmočlanoj kriminalnoj grupi optuženoj za nanošenje teških telesnih povreda policajcu Vladimiru Nedeljkovićui zatvorskom čuvaru Miroslavu Manjošu.

Vladimir Nedeljković je povređen u restoranu u okviru Carske palate / Foto S. KOSTIĆ

Oni su i ranije bili osuđeni za isto delo, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud u Novom Sadu i predmet vratio na novo postupanje. Vlatko Tojagić, Milan i Živan Dragojlović i Milenko Vukelić osuđeni su na po sedam godina zatvora, godinu manje nego prethodni put. Uzimajući olakšavajuću okolnost da ranije nije bio osuđivan, Bojan Pavlović sada je osuđen na šest godina zatvora, dok je Filipu Milutinoviću izrečena zatvorska kazna od pet godina zatvora.

- Šestorica muškaraca i dalje ostaju u pritvoru, dok je Mladen Vukelić, kojem se sudilo u odsustvu, još u bekstvu. On je osuđen za još pet krivičnih dela i njemu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna u trajanju od 11 godina i pet meseci - kaže sudija Milica Cvejić, koja je vodila ponovljeni proces.

Incident se dogodio u decembru 2017. godine, oko sat iza ponoći, kada je u ugostiteljskom objektu u okviru Carske palate, izbila tuča u kojoj su sedmorica muškaraca zadala više udaraca rukama, stolicama i razbijenim flašama, Nedeljkoviću i Manjošu. U tom metežu iz dva različita pištolja ispaljena su dva projektila, od čijeg je rikošeta povređen policijski službenik, ali i dve devojke koje su bile u ugostiteljskom objektu.

Više tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici podiglo je optužnicu u junu 2018. godine, a u septembru 2021. godine završeno je prvo suđenje. Nakon poništene presude nastavljeno je u aprilu ove godine.

Pogledajte više