TUŽILAŠTVO TRAŽI 12 GODINA ZATVORA ZA GIGIĆA (20): Završne reči na suđenju za nesreću u kojoj je stradala Jovana Petković (25)

J. Ćosin

15. 11. 2021. u 14:22

VIŠE javno Tužilaštvo u Nišu zatražilo je danas, u iznošenju završne reči, maksimalnu kaznu u trajanju 12 godina za Mladena Gigića (20), optuženog za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, jer je 21. novembra prošle godine izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Jovana Petković (25) iz sela Žitorađa.

Foto privatna arhiva

Tužilaštvo je tokom sudskog postupka dokazalo da je Gigić kriv jer je vozio preko dozvoljene brzine, prešao na crveno svetlo i to u alkoholisanom stanju. 

Odbrana okrivljenog ostala je pri stavu da je kočioni sistem otkazao i da je to uzrokovalo nesreću, te su s toga zatražili da se kazna umanji.

Kako je ranije navelo Više javno tužilaštvo, Gigić je vozilom "golf 5", na raskrsnici Bulevara Nemanjića, Pariske komune i Boška Buhe, prošao kroz crveno svetlo na semaforu krećući se brzinom od 101 kilometar na čas. U trenutku nesreće u krvi je imao 1,38 promila alkohola i udario u BMV kojim je upravljala Jovana.

BONUS VIDEO - KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

Pogledajte više