ZA BEKSTVO POSLE OBARANJA DEČAKA DO 12 GODINA ROBIJE: Bahati vozač koji je autom "pokosio" A.K. (10) sutra kod tužioca

J.D.Lj. 22. 10. 2024. u 18:02

BEOGRAĐANIN M. M. (34), koji je uhapšen zbog sumnje da je sinoć "audijem" na pešačkom prelazu u Ulici Jurija Gagarina "pokosio" dečaka A. K. (10) i teško ga povredio, kao i njegov suvozač J. S. (22), sutra će biti privedeni na saslušanje u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 Oni su posle nesreće, koja se dogodila na raskrsnici sa Ulicom Dušana Vukasovića, pobegli, ali su ubrzo uhapšeni. Utvrđeno da je M. M. prošao kroz crveno svetlo na semaforu i da je za volanom bio pod dejstvom 1,33 promila alkohola u krvi. 

Prema prvim informacijama iz istrage, M. M. je najpre udario u jedan parkirani automobil, a zatim, izgubivši kontrolu nad vozilom, naleteo na dečaka koji je stajao na pešačkom ostrvu i čekao da pređe ulicu, gurajući bicikl, kada mu se upalilo zeleno svetlo. Od siline udarca, A. K. je odbačen nekoliko metara i zadobio je teške povrede, ležeći bez svesti na asfaltu. 

Prete višegodišnje kazne zatvora

STANARI ovog dela novobeogradskih blokova kažu da su šokirani bezobzirnošću M. M. koji, kada je video šta je uradio, nije pritrčao da pomogne mališanu. 

- Baš na tom ćošku česta su "čukanja" vozila - kaže jedan od stanara. - Treba napomenuti da je ovaj deo naselja izuzetno dobro pokriven saobraćajnom signalizacijom. Postoje uredno obeležene "zebre", ostrvca, ležeći policajci, biciklistička i pešačka staza, pre svega, jer je u blizini osnovna škola i na ovom potezu ima uvek mnogo dece. Znači, nije problem do signalizacije, nego do bahatih vozača, ali i pešaka, koji prelaze ulicu na nedozvoljenim mestima. Samo da dete bude dobro, a krivci neka odgovaraju za ono što su uradili i kao primer ostalima.

Za to vreme, M. M. i njegov suvozač J. S. su, videvši šta se desilo, istrčali iz "audija" i dali se u beg, ali su ubrzo uhapšeni. Osim što je utvrđeno da je bio pijan, sumnja se da je M. M. vozio neprilagođenom brzinom, odnosno više od 100 kilometara na čas, iako je u tom delu naselja maksimalna dozvoljena brzina 40! 

Teško povređeni dečak je vozilom Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar, gde su mu konstatovane višestruke povrede opasne po život, a između ostalog, polomljena mu je vilica i ima problem sa jetrom. On je danas iz Urgentnog centra prebačen u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, u teškom je stanju i lekari mu se bore za život. 

Uhapšeni M. M. se tereti za teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povređenom u nesreći, a preti mu kazna do 12 godina zatvora. Njegov saputnik J. S. tereti se za pomoć učiniocu posle krivičnog dela, za šta je zakonom predviđena višegodišnja zatvorska kazna. 

Pogledajte više