DANAS SASLUŠANJE OSUMNJIČENIH: Tuga za šestogodišnjim dečakom koji se utopio na Zlatiboru

N. J. 03. 10. 2024. u 12:17

Dve privedene osobe i nepojmljiva tuga za dečakom V.I. (6) to je, za sada, epilog tragedije u kojoj u utorak oko 21 čas ovaj beogradski predškolac izgubio život, u zatvorenom bazenu zlatiborskog hotela „Konak“. Osumnjičeni za teško delo protiv opšte bezbednosti, danas će biti saslušani.

Hotel Konak

Do sada prikupljene informacije u istrazi, govore da je mališana na dno povukla vakum - pumpa bezena i to u trenutku kada u objektu nije bilo spasilaca.

Zato su posle nesreće privedeni najpre Z.A. (65) iz Užica, iz firme koja ima ugovor za održavanje ovog bazena, a zatim i N.S. (47) iz Čajetine, menadžer zlatiborskog hotela.

Njima se na teret stavlja krivično delo – teško delo ugrožavanja opšte bezbednosti. Određen im je pritvor do 48 časova, koji će najverovatnije biti produžen, a tokom popodneva oni će biti saslušani u Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu.

Iz istrage, nezvanično se saznaje, da je dečak u hotelu boravio sa babom koja je sa njim bila na bazenu, ali nije mogla učiniti ništa da dečaka spase.

U jednom trenutku dečak je zaronio, a pretpostavka istrage koja će biti predmet veštačenja je, da ga je na dno povukla vakum – pumpa, koja odvodi vodu iz bazena kroz otvor na dnu. Preko ovog otvora nije bilo zaštitne rešetke.

Posle nekoliko sekundi, dvojica muškaraca, kada su čuli povike i primetili da se nešto dešava, dotrčali su iz prostora gde se nalazi bazen za odrasle, pokušavajući da dečaka izvuku.

Nažalost, manje od minuta bilo je dovoljno da nastupi smrt i to je sve što je hitna pomoć mogla da konstatuje po dolasku u hotel. Ove navode proveravaće istraga u narednom periodu. Usledio je policijski uviđaj, a po nalogu tužioca urađena je i obdukcija tela dečaka.

- Istraga je u toku i ona obuhvata saslušanje drugih osoba i utvrđivanje njihove eventualne odgovornosti, kao i neophodna veštačenja - rekao je za „Novosti“ Marko Dimitrijević, tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Užicu.

Uprava hotela se nije oglašavala povodom tragedije.

Pogledajte više