SUMNJA SE DA JE PUMPA POVUKLA DEČAKA NA DNO: Uhapšen i radnik firme za održavanje bazena

N. J. 02. 10. 2024. u 14:05

VLASNIK firme za održavanje bazena G. I. (66) i zaposleni u istom preduzeću Z. A. uhapšeni su posle nesreće u kojoj se dečak V. I. (6) iz Beograda utopio u bazenu poznatog zlatiborskog hotela. Nesreća se dogodila u utorak, oko 21 čas.

FOTO:S.Babović, Privatna arhiva

Uhapšeni G. I. se iza rešetaka našao zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv opšte sigurnosti, njemu je određeno zadržavanje do 48 časova. U narednim danima trajaće istraga, kako bi se utvrdilo ima li još odgovornih za ovu tragediju.

Posle ove informacije dobijene iz užičkog tužilaštva, oglasila se i Policijska uprava Užice, saopštivši da je Z. A. takođe priveden zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

Z. A. je odgovorna osoba za održavanje bazena u pomenutom hotelu na Zlatiboru i sumnjiči se, prema policijskom saopštenju, da nije adekvatno održavao opremu bazena u kojem se utopio šestogodišnji dečak. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

- Očekujemo rezultate obdukcije. Istraga je u toku i ona obuhvata saslušanje drugih osoba i utvrđivanje njihove eventualne odgovornosti, kao i veštačenja - rekao je za „Novosti“ Marko Dimitrijević, tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Užicu.

Dete je, saznajemo, u trenutku nesreće bilo na kupanju, na bazenu, sa babom. Ona je bila prisutna na bazenu u trenutku nesreće.

Pretpostavlja se, s obzirom na to da na dečakovom telu ima povreda, da je pumpa za vodu dečaka povukla na dno, posle čega su očevici pokušali da ga izvuku, ali u tome nisu uspeli.

Posle nazapamćene tragedije, tužilaštvo i policija su obavili uviđaj, a zatim je po nalogu tužilaštva obavljena obdukcija tela, čiji se rezultati iščekuju.

Pogledajte više