''ZNAM DOSTA POVREĐENIH U KRIVINI'' Jezive reči meštanina o udesu: Stravična smrt dve mlade devojke iz Valjeva šokirala sve

Novosti online 29. 09. 2024. u 12:57

NAKON stravične smrti dve mlade devojke iz Valjeva, sa samo 23 i 24 godine, koje su poginule na licu mesta u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Valjevo-Šabac u Brankovini, mnogi meštani ovog kraja javljaju se i komentarišu situaciju koja im se ponavlja iz dana u dan.

Foto: D. R.

Devojke su se nalazile u putničkom automobilu "audi A4" kojim je upravljao 22-godišnji muškarac iz Beograda i koji se, krećući se iz pravca Valjeva ka Koceljevi, na uzbrdici u blagoj krivini u levo u Brankovini, izgubio kontrolu nad automobilom i sleteo u kanal s desne strane puta. 

Nakon sletanja, udario je u betonski propust zbog čega su na licu mesta nastradale devojka iz Valjeva stara 23 godine, koja se nalazila na mestu suvozača, kao i devojka stara 24 godine koja je takođe bila putnica u vozilu.

Komentari meštana i dobrih poznavaoca ovog dela puta su zabrinjavajući.

- Moj kraj. U toj krivini je dozvoljena brzina 60. Pri toj brzini ta krivina je potpuno bezbedna. Bahatost je problem. Kroz Brankovinu vozila prolaze neverovatnim brzinama, čudi me da svake godine nema bar 10 mrtvih. Rešenje je stalno prisustvo patrole ili ugradnja kamera. To se neće desiti,tako da ćemo ovakvih vesti čitati još -  glasilo je gotovo upozorenje meštanina Brankovine.

Drugi čovek je rekao da je usred te krivine klizavo i da se mora paziti.

- Istina, spustili su ograničenje na 50, ali put je sa tri trake, prilično pregledan i uglavnom se vozi 80+. Klizavo, velika brzina i vozač koji ne poznaje oštećenje asfalta = gubljenje života svakih godinu dana.... znam dosta i povređenih u istoj krivini, koji su imali sreće kad izlete sa puta da ne pogode betonski propust ili drugi automobil..... Saučešće porodicama.

Pored vozača "audija", još dve osobe koje su se nalazile u tom automobilu su vozilima hitne pomoći prebačene na dalje zbrinjavanje u valjevsku bolnicu. Svi su zadobili teške telesne povrede.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: SNIMAK JEZIVE NESREĆE NA BEGALjIČKOM BRDU

Pogledajte više