DEVOJČICA ŠTO SE OTROVALA ALKOHOLOM IZAŠLA IZ BOLNICE: Majka saslušana u policiji

Novosti online 24. 09. 2024. u 17:44

TROGODIŠNjA devojčica koja se u Lazarevcu otrovala alkoholom i bila u komi nekoliko dana, kako saznajemo, dobro je, njeno zdravstveno stanje je stabilno i ona je puštena iz dečije bolnice u Tiršovoj. Prema našim informacijama smeštena je u hraniteljsku porodicu.

Foto Tanjug

I njena majka P. J. izašla je iz bolnice u Beogradu, gde je bila zadržana oko sedam dana. Ona je odmah saslušana u policiji i protiv nje je u redovnom postupku podneta krivična prijava zbog kršenja porodičnih obaveza.

Ova žena sa četvoro dece iz dva braka živela je u selu Brajkovac, kada je dobila spontani pobačaj u trećem mesecu trudnoće, pa je Hitna odvezla u bolnicu. Tamo su je operisali i zadržali na lečenju, a deca od 13, 12, 8 i 3 godine su ostala sama kod kuće. Najmlađa ćerkica tada je popila alkohol iz flaše i otrovala se. Lekari su utvrdili da je imala 4,5 promila alkohola u krvi. U besvesnom i vrlo teškom stanju neka tri sata kasnije dovežena je u bolnicu, ali su doktori uspeli da joj spasu život.

Njena sestra i braća su dotrčali do komšije da traže pomoć, kada je devojčica pala, a on nije imao auto da je odmah vozi u bolnicu, već je tražio broj detetovog oca. Kada ga je pozvao, čovek je bio u Šapcu, pa je došao tek za sat i po vremena i dete odvezao u dom zdravlja u Lazarevcu.

Pogledajte više