INTERPOL TRAGA ZA SRBINOM DRAGANOM GOLUBOVIĆEM (52) NESTALOM U KELNU: Posle pada na gradilištu završio u bolnicu, gde mu se gubi svaki trag

Z.U. 20. 09. 2024. u 19:00

VEĆ dva meseca traje potraga za Draganom Golubovićem (52) iz Nove Varoši, kome se svaki trag gubi posle pada na gradilištu u blizini Kelna u Nemačkoj, 25.jula ove godine.

Foto: Privatna arhiva

Hitna pomoć ga je odvezla u lokalnu bolnicu i tada su ga kolege poslednje put videle. Pre izvesnog vremena za njim je raspisana i međunarodna, žuta Interpolova poternica, kojom se u celom svetu traže nestale osobe.

Nemačka policija pokušava da sklopi kockice sudbine ovog Srbina. O celom događaju je obavešten i naš konzulat u Nemačkoj, koji gotov svakodnevno sarađuje sa najbližom rodbinom, prijateljima,ali i istražnim organima Nemačke. Do danas,međutim, nema novih informacija o tome šta se dogodilo tog dana.

- Dragan je, prema informacijama iz novopazarske firme za koju je legalno radio kao tesar poslednjih devet godina, pao oko 11 sati - priča njegov rođak. - On je legalno boravio u Nemačkoj i ima njihovu radnu vizu. U trenutku nesreće, međutim, niko od radnika iz Srbije nije bio tu, već iz Rumunije i Nemačke. Oni su i pozvali Hitnu pomoć, koja ga je prevezla u bolnicu.

Foto: Privatna arhiva

Niko, međutim, iz Golubovićeve smene nije krenuo sa njim u zdravstvenu ustanovu, što je inače praksa u takvim situacijama, niti se pojavio neko od rukovdilaca ovog građevinskog preduzeća iz Novog Pazara. Rodbinu u Srbiji je o tome šta se desilo obavestio jedan radnik iz Užica, koji je,takođe, bio zaposlen na gradilištu, ali nekoliko dana kasnije.

- U jednom trenutku smo stupili u kontakt sa rukovodiocima firme,koji su nam kratko prepričali šta se dogodilo, ali i da se Dragan više nije pojavljivao na gradilištu, iako je, prema njihovim rečima, iste večeri otpušten iz bolnice,jer nije bio teže povrđen - navodi naš sagovornik. - Dragan se nama kao porodici nije javio ni jednog trenutka, što je jako čudno i nikad se nije dešavalo da nas ne nazove.

Foto: Privatna arhiva

Početkom avgusta Draganov nestanak prijavljen je našem konzulatu, ali i Odeljenju za potrage beogradske policije.

- Policija u nemačkom mestu Bohun, gde je ,inače, sedište novopazarske firme, krenula je u potragu,ali bez rezultata - ističe rođak nestalog Golubovića. - Dragana traže i dobri ljudi iz naše dijaspore, ali i predstavnici Srpske pravoslavne crkve (SPC)u Kelnu. Pretražena su i prihvatilišta, ali bez uspeha. Naš vicekonzul Jelena Rodić u svakodnevnom je kontaktu sa nama i nemačkim vlastima. Najteže nam pada neizvesnost šta je se dogodilo.

Foto: Privatna arhiva

PRIJATELj NUDI NOVAC

JEDAN od prijatelja porodice Golubović, koji živi u Nemačkoj, Nebojša Marić ponudio je i nagradu od hiljadu evra za informaciju o nestalom Draganu.

- Oni,koji nešto znaju mogu da pozovu Marića na telefon +49 1512 1653266, ili da se obrate srpskom konzulatu i nemačkoj policiji - kaže rođak. - I našoj crkvi u Kelnu, koja je takođe angažovana na pronalasku mog brata mogu da se jave. Svaka informacija nam je jako bitna.

Pogledajte više