POD STALNIM NADZOROM MEDICINSKOG OSOBLJA: Poznato stanje muškarca (29) povređenog u eksploziji plinske boce u Veterniku

Lj.P.

19. 09. 2024. u 13:13

DVADESETDEVETOGODIŠNjI M. S. koji je teško povređen danas u prepodnevnim satima u Veterniku prilikom eksplozije plinske boce u montažnom objektu u Ulici Arona Zagorice 16, u Veterniku, nalazi se u Kliničkom centru Vojvodine na hospitalizaciji, i pod stalnim je nadzorom medicinskog osoblja.

N.Karlić

Kako za "Novosti" navode u ovoj zdravstvenoj ustanovi, pacijent M. S. primljen je u Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine zbog teških opekotinskih povreda zadobijenih na otvorenom plamenu.

Zbog težine povreda, kako dalje predočavaju, odmah je sprovedena hitna medicinska evaluacija i pristupilo se intenzivnoj terapiji kako bi se stabilizovalo njegovo stanje, a zatim je izvršena obrada opekotinskih rana, od strane plastičnog hirurga.

- Nakon uspešne operacije, pacijent je postoperativno smešten na Kliniku za intenzivnu terapiju i anesteziju radi daljeg praćenja i lečenja - navode u PR službi UKCV. -  Trenutno je pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja, gde se sprovode sve neophodne mere za kontrolu bolova, sprečavanje infekcija i održavanje vitalnih funkcija.

Stanje pacijenta, kako dalje navode, stabilno je, s obzirom na ekstenzivnost opekotina koje zahvataju oko 23 odsto površine tela, uključujući duboke dermalne povrede. Svi neophodni medicinski timovi, uključujući anesteziologe, hirurge i specijaliste intenzivne nege, uključeni su u brigu o pacijentu kako bi se obezbedio najbolji mogući ishod.

Ovaj dvadesetdevetogodišnjak je, kako smo danas ranije objavili, povređen prilikom eksplozije plinske boce u pomoćnom objektu, montažnom kontejneru u dvorištu kuće u Ulici Arona Zagorice 16, u Veterniku, a o nemilom događaju policija je obaveštena iz Kliničkog centra Vojvodine.

Kako je za „Novosti“ rekao dr Zoran Krulj, portparol Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, lekarska ekipa je intervenisala u 8.37 sati po prvom prioritetu. Muškarac star 29 godina zadobio je opekotine po većoj površini tela, i on je u svesnom stanju prevezen na hirurgiju Urgentnog centra.

Policija i pripadnici vatrogasno-spasilačke brigade su na mestu eksplozije, gde su zatekli povređenog muškarca, stigli za nekoliko minuta. O svemu je obavešteno i preduzeće "Novi Sad - gas".

Pogledajte više