MLADIĆ IZ PRIBOJA VAN ŽIVOTNE OPASNOSTI: Udarila ga struja dok se peo na vagon

Novosti online

08. 09. 2024. u 16:45

Mladić koji je danas u železničkoj stanici Priboj teško povređen od strujnog udara iz kontaktne mreže kada se popeo na vagon, prema informacijama kojima raspolaže Infrastruktura železnice Srbije, nije životno ugrožen.

Ilustracija / Foto Z. Jovanović

Reč je o mladiću (20), koji je danas teško povređen usled strujnog udara iz kontaktne mreže iznad pruge, kada se popeo na vagon koji se nalazio na šestom staničnom koloseku u Priboju, što je zabranjeno i izuzetno opasno po život, saopštilo je ovo preduzeće.

Popevši se na vagon, ovaj dvadesetogodišnjak ušao je u strujno kolo kontaktne mreže iznad pruge i doživeo strujni udar.      

Kroz kontaktnu mrežu iznad pruge prolazi struja jačine od 25 hiljada volti i nije potrebno da se dodirnu strujni vodovi da bi došlo do strujnog udara. Dovoljno je da se samo uđe u strujno kolo, koje može biti i par metara udaljeno od kontaktne mreže.

Mladić u Priboju srećom nije životno ugrožen, jer se ovakve situacije gotovo po pravilu tragično završavaju, a prosečno godišnje pet mladih ljudi na ovaj način izgubi život, saopštilo je preduzeće Infrastruktura železnice Srbije.

Zato je, kako se dodaje, obavezno da se u stanicama poštuju znakovi upozorenja i ne penje na vagone, kako bi se sprečile nesreće i sačuvali ljudski životi.
 

(Tanjug)

BONUS VIDEO

Pogledajte više