SRAMNA ODBRANA PIJANOG I DROGIRANOG VOZAČA: Evo šta je rekao nakon što je "pokosio" dečaka na Novom Beogradu

J.D.Lj. 23. 10. 2024. u 16:05

U Trećem osnovnom javnom t7užilaštvu danas su saslušani M.M. (34) kojem se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, odnosno da je vozeći pijan i pod dejstvom kokaina, "pokosio" dečaka na raskrsnici u Novom Beogradu, dok se njegovom suvozaču S.J. (22) na teret stavlja da je izvršio krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Foto: D. Milovnović

Obojica se, takođe, terete i za nepružanje pomoći povređenom posle udesa.

Okrivljenom M.M. se stavlja na teret da je 21. oktobra u Novom Beogradu, na raskrsnici ulica Dušana Vukasovića i Jurija Gagarina, upravljajući vozilom marke “Audi A3”, požarevačkih registarskih oznaka, pod dejstvom alkohola i opojne droge kokain, najpre prošao kroz crveno svetlo na semaforu, udario u jedno putničko motorno vozilo, a potom u maloletnog A.K. (10) koji je stajao na razdelnom ostrvu, te je dečak zadobio teške telesne povrede opasne po život.

Nakon saobraćajne nezgode,  M.M. i S.J. su izašli iz vozila koje su ostavili na mestu događaja i peške se udaljili, ostavivši povređeno dete bez pomoći.

S.J. se stavlja na teret da je pomogao M.M. nakon izvršenog krivičnog dela i da nije pružio pomoć oštećenom koji se nalazio u opasnosti za život.

Inače, utvrđeno je da je M.M. u trenutku izvršenja krivičnog dela bio pod dejstvom alkohola i opojne droge, a S.J. pod dejstvom opojne droge, u tužilaštvu od strane veštaka psihijatra je obavljeno veštačenje na osnovu kojeg je utvrđeno da su okrivljeni bili uračunljivi.

Prilikom iznošenja odbrane, M.M. je priznao da jeste prošao kroz crveno svetlo, dok su i on i S.J. izjavili da kritičnom prilikom "nisu videli dete".

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo predlog da se prema okrivljenima odredi pritvor u trajanju do 30 dana, imajući u vidu da postoje okolnosti da će boravkom na slobodi ponoviti izvršenje krivičnog dela i to M.M. zbog svoje višestruke prekršajne i krivične osuđivanosti, a S.J. zbog činjenice da se trenutno nalazi pod uslovnom osudom, te da će uticati na svedoka – suprugu okrivljenog M.M. koja se takođe nalazila u kolima i kao i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Pogledajte više