„NOVOSTI“ SAZNAJU: Novosađanka koja je palila srpsku zastavu ostaje u pritvoru - pretres u novembru

Lj.P.

23. 10. 2024. u 11:51

POTVRĐEN je optužni predlog podignut protiv Novosađanke Maline M. (42) koja se tereti za povredu ugleda Srbije, rečeno je „Novostima“ u Višem sudu u Novom Sadu. Vanraspravno veće je osumnjičenoj produžilo pritvor, a glavni pretres je zakazan za 29. novembar u Višem sudu u Novom Sadu.

FOTO: Društvene mreže

Četrdesetdvogodišnja Novosađanka se sumnjiči da je 20. septembra zapalila zastavu Srbije u Partizanskoj ulici u Novom Sadu, a događaj koji je uznemirio javnost desio se toga dana u popodnevnim satima. Malina M. je, kako je posle hapšenja saopštilo Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, skinula zastavu Republike Srbije sa objekta firme „Tehno-ferum“, bacila je na trotoar, gazila po njoj, a potom je zapalila. Više javno tužilaštvo je opisani događaj kvalifikovalo kao krivično delo povreda ugleda Republike Srbije, kažnjivo krivičnim zakonikom kaznom zatvora u trajanju do tri meseca.

Njoj je posle saslušanja pred tužiocem, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da će ometati postupak uticajem na svedoke i opasnosti da će ponoviti krivično delo.

Hapšenje ove Novosađanke usledilo je nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak, na kojem se vidi kako sa zgrade jedne firme skida državnu zastavu, zatim je gazi i, onda ju je i zapalila.

Na pomenutom snimku se, što je zapanjujuće, vide i prolaznici koji su u tim trenucima prošli pored nje, ali nisu reagovali na ovaj njen čin.

Pogledajte više