PUN "MERCEDES" KANABISA: Dvojica uhapšena na Novom Beogradu prilikom primopredaje

S. J. M. 22. 10. 2024. u 15:47

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su Dragan M. (51) iz Leposavića i Dimitrije Š. (31) iz Bačke Topole zbog sumnje da su 20. oktobra ove godine neovlašćeno radi dalje prodaje obavili kupoprodaju oko 34 kilograma opojne droge kanabis.

Foto:PU Kraljevo

Osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem, a tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da obojici osumnjičenih odredi pritvor da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu, a Draganu M. i zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticao na svedoke.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Postoje osnovi sumnje da je 20. oktobra na jednom parkingu na Novom Beogradu Dragan M. iz svog “mercedesa” kosovskih registarskih oznaka izvadio i predao Dimitriju Š. crnu sportsku torbu u kojoj se nalazio kanabis upakovana u 23 vakum paketa ukupne težine 16.984,53 grama, a koju je Dimitrije Š. preuzeo i smestio u prtljažnik svog vozila, gde je i pronađena prilikom pretresa.

Takođe u “mercedesu” kojim je upravljao Dragan M, u ručno prepravljenom prostoru – specijalnom izrađenom “bunkeru” ispod suvozačevog sedišta pronađeno je 19 vakum paketa u kojima se nalazilo 9.959,75 grama opojne droge kanbis, zatim na zadnjem sedištu devet vakum paketa sa 4.977,38 grama kanabisa i još dva vakum paketa sa 999,51 gramom kanabisa na suvozačevom sedištu.

U vratima suvozačevog sedišta pronađen je paketić sa 0.19 grama kokaina. Kod Dragana M. je pronađen i oduzet novac u iznosu od 1000 evra, dok je kod Dimitrija Š. pronađen i oduzen novac u iznosu od 17.400 dinara.

Pogledajte više