OTETA DECA IZ RUMUNIJE PRONAĐENA U NIŠU: Uhapšen i muškarac osumnjičen za otmicu mališana (FOTO)

Novosti online 17. 10. 2024. u 17:42

POTPREDSNIK Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas telefonom sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Rumunije Marijanom Katalinom Predojuom i tom prilikom ga obavestio da su oteta deca iz Rumunije pronađena, budući da je ovaj slučaj, tokom prethodnih dana, zaokupljivao rumunsku javnost.

Foto: MUP

Naime, ministar Dačić je obavestio svog rumunskog kolegu da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave kriminalističke policije,

Službe za suzbijanje kriminala i Uprave za tehniku, u saradnji sa Policijskom upravom u Nišu postupajući po prijavi krivičnog dela otmica izvršenog u Rumuniji, uhapsili rumunskog državljanina A. M. (1970) zbog sumnje da je oteo svoje troje maloletne dece takođe rumunske državljane starosti 11, 9 i 8 godina.

Na osnovu kriminalističko-obaveštajnih informacija, ministar Dačić je rumunskom kolegi rekao da je srpska policija,u Ulici Dimitra Tucovića u Nišu, svega 15 minuta po aktiviranju srpske kartice i mobilnog telefona, oko 14:30 časova, zaustavila automobil „mercedes“ sa rumunskim registarskim tablicama, kojim je upravljao otac otete dece M.A. (1970), kao i troje maloletne dece M.R.A. (2016), M.A.A. (2015) i M.R.A. (2013).

Foto: MUP

 

Dačić je dodao da postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni A. M. decu oteo i ilegalno doveo u Srbiju, kao i da je otmicu planirao dosta ranije.

On je inače, u poslednjih mesec dana više puta dolazio u Srbiju, dok njegova deca nisu zvanično ušla u našu zemlju. 

Takođe, istakao je da je kod njega policija pronašla i zaplenila više mobilnih telefona i više različitih SIM kartica.

Rumunska i srpska policija koordiniraće dalje aktivnosti na ovom slučaju.

Pogledajte više