AKCIJA NA SUZBIJANJU TRGOVINE AKCIZNOM ROBOM: Zaplenjeno dve tone vegete, 350 litara alkohola, 150 kilograma duvana...(FOTO)

Z.U. 04. 10. 2024. u 19:09

Pripadnici MUP, Službe za suzbijanje kriminala UKP i policijskih uprava u Subotici, Zrenjaninu i Somboru, u saradnji sa Sektorom tržišne i Veterinarske inspekcije, a po nalogu nadležnih tužilaštava, u opsežnoj akciji usmerenoj na suzbijanje trgovine ilegalnom i akciznom robom, uhapsili su pet osoba.

Foto: MUP

Privedeni  su A. R. (43), V. T. (41) i D. S. (70), svi iz Subotice, kao i Z. P. (49) iz Novog Bečeja i V. K. (60) iz Kule, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe.

Sumnja se da je Z. P. u stanu nelegalno koristio električnu energiju, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo krađa.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koje su osumnjičeni koristili na sedam lokacija policija je pronašla i oduzela oko 350 litara raznog alkoholnog pića, dve tone vegete, mašinu za mešanje vegete, 148 kilograma rezanog duvana, kao i ambalažu, čija se ukupna vrednost procenjuje na oko četiri miliona dinara.

Od osumnjičenih je privremeno oduzeto šest vozila koja su, kako se sumnja, koristili za transport robe koja je bila namenjena daljoj prodaji.

Policijski službenici i u narednom periodu nastaviće rad na suzbijanju trgovine ilegalnom robom kojom se nanosi šteta budžetu Republike Srbije.

A. R., V. T., D. S., Z. P. i V. K. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Pogledajte više