PRETUKAO, DAVIO I PRETIO BRATU UBISTVOM: Nasilniku iz Zemuna preti zatvor do 2 godine, izrečena mu mera zabrane prilaska porodici

J.D.Lj. 02. 10. 2024. u 15:29

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je danas podnelo optužni predlog protiv A.S. (39) zbog nasilja u porodici.

Foto: D. N.

Okrivljeni se tereti da je 4.septembra, oko 17,30 časova, u Zemunu, u dvorištu porodične kuće, napao fizički brata, tako što mu je nakon kraće verbalne rasprave najpre zadao jedan udarac pesnicom u predelu lica, nakon čega ga je obuhvatio desnom nadlakticom u predelu vrata i počeo da ga steže, a desnom rukom da ga udara u predeo grudnog koša i rebara.

Nemilom događaju, nažalost, prisustvovali su njihovi roditelji koji sa njima žive u istom domaćinstvu, a koji su im prišli i uspeli da oslobode napadnutog sina.

Nasilnik se tada obratio bratu rečima: ,,Ovo to je poslednji dan, ubiću te, mrtav si čovek‘‘, što je kod oštećenog izazvalo osećaj ugroženosti sopstvene bezbednosti.

Javni tužilac je predložio da sud A.S. oglasi krivim i osudi ga na kaznu zatvora u trajanju od 2 godine, izrekne mu meru bezbednosti zabrana približavanja i komunikacije sa bratom i to tako što će mu zabraniti da mu se približava na udaljenosti od 200 metara i pristup u prostor oko mesta stanovanja ili mesta rada porodice i zabraniti dalje uznemiravanje i komunikaciju u trajanju od 3 godine.

Zatraženo je i priduženje pritvora u kojem je od 4.septembra, kada je lišen slobode.

Pogledajte više