U PRITVORU 30 DANA ZBOG PALJENJA SRPSKE ZASTAVE: Postupak protiv Novosađanke osumnjičene za povredu ugleda Srbije

Lj.P.

23. 09. 2024. u 17:16

SUDIJA za porethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, danas je odredio pritvor do 30 dana Novosađankii Malini M. (42) zbog paljenja srpske zastave pre tri dana u Novom Sadu.

FOTO: Društvene mreže

Osumnjičenoj za povredu ugleda Srbije,  pritvor je, kako je za "Novosti" rekla Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu, određen iz razloga što postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od besktva i zbog postojanja okolnosti koje upućuju na osnovanu bojaznost da bi osumnjičena u kratkom vremenskom periodu mogla da ponovi krivično delo za koje je osnovano sumnjiva.

Ona je, kako smo danas ranije objavili, prethodno bila privedena  u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, koje je je  posle saslušanja predložilo da joj se odredi pritvor, što je sud i prihvatio.

Četrdesetdvogodišnja Novosađanka uhapšena je u subotu, jer je dan ranije, odnosno u petak 20. septembra u popodnevnim satima, u Partizanskoj ulici u Novom Sadu, sa firme „Tehno-ferum“, skinula zastavu Srbije, bacila je na trotaar, gazila je, a zatim je zapalila.

Tužilaštvo je opisano delo kvalifikovalo kao krivično delo povreda ugleda Srbije, za koje je zaprećena kazna zatvora do tri meseca. Više javno tužilaštvo, kako su saopštili u skladu sa zakonom će sprovesti postupak, u okviru kojeg će prikupiti sve dokaze i preduzeti radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Za paljenje zastave Srbije, koje se dogodilo u petak u popodnevnim satima, saznalo se nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak sramnog čina, snimljen kamerom sa vodeo-nadzora.

Na snimku se jasno vidi kako ova četdedesetdvogodišnjakinja skida državnu zastavu sa zgrade jedne firme, zatim je gazi, a onda ju je i zapalila, i stoji pored nje.

Na pomenutom snimku se, što je takođe zapanjujuće, vide i prolaznici koji su u tim trenucima prošli pored nje, ali nisu reagovali.

Pogledajte više