NIJE HTEO DA SE RAZVEDE I DELI IMOVINU: Otkriven razlog zašto je bivši policajac u junu ubio suprugu

S. J. M. 21. 08. 2024. u 16:10

ISTRAGA protiv Željka Delibašića (61), osumnjičenog da je 2. juna ove godine u porodičnom stanu u Beogradu ubio suprugu Ankicu (57), privedena je kraju, jer se čeka još samo da se Višem tužilaštvu dostavi sudsko-medicinsko veštačenje.

FOTO: Arhiva novosti

Kako saznajemo do sada su saslušani svi svedoci, između ostalih njihova zajednička ćerka, kao i ćerka ubijene Ankice, kojoj Delibašić nije biološki otac. Iskaz je dao i policajac, kojem se okrivljeni tog dana predao, jer je po učinjenom ubistvu sam otišao u policijsku stanucu i prijavio se. Posle se na saslušanju u Višem tužilaštvu branio ćutanjem.

Urađeno je i psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog Delibašića.

Prema našim informacijama Ankica je htela da se razvedu i podele imovinu na pola, stan i novac, a Željko to nije želeo. Sumnja se da je to motiv zločina koji je počinio i razlog zašto je potegao nož i ubio suprugu.

On je inače bivši policajac u penziji, koji je ratovao na Kosovu i Metohiji, dok je Ankica bila šnajderka i krojila je odeću za učesnike "Zvezda Granda".

Kako se sumnja Delibašić je u porodičnom stanu oko 5:15 časova ubio suprugu tako što joj je kada se vraćala u krevet, u poluležećem položaju, iznenada prišao i kuhinjskim nožem joj zadao više ubodnih rana u predelu grudi i vrata, usled čega je ona preminula na licu mesta. Nož je ostavio na njenim grudima, istuširao se, presvukao garderobu i obuću, pa otišao u policijsku stanicu Rakovica, gde se prijavio.

Pogledajte više