LITVANAC ŠVERCOVAO MIGRANTE: Pančevačko VJT podiglo optužnicu, teaži zatvor za okrivljenog

J.D.Lj. 06. 06. 2024. u 16:20

VIŠE javno tužilaštvo u Pančevu je danas Višem sudu podiglo optužnicu protiv okrivljenog M.V. (27) iz Kaunasa, državljanina Republike Litvanije, zbog postojanja opravdane sumnje da je 10.maja u 10 časova, na graničnom prelazu Vatin, u nameri da sebi pribavi korist, pokušao većem broju lica da omogući nedozvoljen prelaz državne granice Republike Srbije sa Rumunijom, u čemu je onemogućen od strane policijskih službenika Uprave granične policije.

Foto: B. G.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je u priključnom vozilu teretnog vozila marke „DAF“, u posebno napravljenom bunkeru dubine oko jednog metra, smestio 23 državljana Republike Turske, uključujući četiri maloletna lica, na koji način je ugrozio njihov život i zdravlje.

Okrivljeni se tereti da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi u pokušaju za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina.

Više javno tužilaštvo u Pančevu je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu produži pritvor protiv okrivljenog zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Takođe je predloženo da sud okrivljenog kazni po zakonu, izrekne mu mere bezbednosti oduzimanje predmeta i to teretno vozilo sa priključnim vozilom, kao i da ga obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.

Pogledajte više