PRIZNALA PREVARU I SKLOPILA SPORAZUM: Okrivljena osuđena na 8 meseci kućnog zatvora uz nanogvicu

J.D.Lj. 31. 05. 2024. u 17:26

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je danas zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela sa S.R. (39) zbog produženog krivičnog dela u saizvršilaštvu prevara.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Protivpravne radnje okrivljene je javni tužilac otkrio u saradnji sa Službom za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije.

S.R. se stavlja na teret da je u vremenskom periodu od 21. do 28.februara, zajedno sa okrivljenima D.S. i A.S.S., protiv kojih je postupak razdvojen, izvršila krivično delo na taj način što je A.S.S sa još jednim NN licem, novcem koji mu je dao D.S. kupio kamion sa prikolicom.

Nakon toga je 27.februara D.S. stupio u kontakt preko interneta sa licem zaposlenim u privrednom društvu iz Leskovca, pa je putem telefona ponudio uslugu korišćenja kamionskog prevoza, lažno se predstavljajući i ugovorio prevoz robe gaziranog pića „Pepsi“ i to 29 paleta vrednosti od 1.183.211,65 dinara, iz magacinskog prostora privrednog društva u Dobanovcima, koja roba je trebala da se isporuči do mesta utovora u privredno društvo iz Vranja.

U večernjim časovima 27. februara je NN vozač dovezao kamion do Dobanovca i izvršio utovar 29 paleta  „Pepsija“ i primio i potpisao otpremnicu lažnim imenom.

S.R. je održavala u zabludi vlasnicu oštećenog privrednog društva iz Leskovca da je kamion u kvaru i da će nakon popravke izvršiti isporuku robe, što nije urađeno, već je prekinut kontakt sa njom.

Već sutradan, predmetnu robu u jutarnjim časovima istim kamionom NN vozač odvezao je do Dobanovca, gde su došli  A.S.S. i D.S. kamionima koji su u vlasništvu okrivljene S.R., da bi potom izvšili pretovar predmetne robe u njih i otišli.

Javni tužilac, okrivljena i branilac su se sporazumeli da sud S.R. oglasi krivom i da joj izrekne kaznu zatvora u trajanju od 8 meseci koju će izdravažati u prostorijama u kojima stanuje, uz primenu elektronskog nadzora, u koju kaznu će se uračuniti vreme provedeno u zadržavanju i novčanu kaznu od 100.000 dinara. Sporazum je prihvaćen od strane sudije Trećeg osnovnog suda u Beogradu i okrivljena je osuđena na navedenu sankciju.

Pogledajte više