PRETIO ZAGORKI DOLOVAC, SVE PRIZNAO I SKLOPIO SPORAZUM: Devet meseci kućnog zatvora i kazna od pola miliona dinara

J.D.Lj. 31. 05. 2024. u 14:25

U TREĆEM osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu je saslušan S. Ž. (45) zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti Vrhovnog javnog tužioca Republike Srbije Zagorke Dolovac.

Foto Ž. Knežević

On je delo izvršio 29. maja kada je ugrozio sigurnost oštećene pretnjom da će napasti na njen život.

S. Ž. je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, da je uputio pretnje Zagorki Dolovac, nakon čega je branilac okrivljenog podneo predlog javnom tužiocu za zaključenje sporazuma o priznanju krivičnog dela kojim će okrivljeni biti osuđen na kaznu kućnog zatvora sa nanogvicom u trajanju od 9 meseci, na meru bezbednosti zabrane približavanja i komunikacije sa oštećenom u trajanju od 3 godine, kao i na uplatu novčanog iznosa od 500.000 dinara.

Taj novac će, na zahtev Vrhovnog javnog tužioca Zagorke Dolovac, biti doniran u dobrotvorne svrhe - Dečjem selu “Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici, pa će novčana sredstva u iznosu od 500.000,00 dinara biti uplaćena na njihov račun. 
 
Treći osnovni sud u Beogradu je potvrdio sporazum zaključen između javnog tužioca, okrivljenog i njegovog branioca i doneta je presuda kojom je S. Ž. osuđen na navedene sankcije. 
 
Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu će oštro kazniti učinioce svakog vida napada i nasilja i nastaviti da štiti sigurnost svih građana Republike Srbije, navodi se u saopštenju.
Pogledajte više