JOŠ TRI MESECA U KUĆNOM PRITVORU: Potvrđena optužnica vlasniku novosadske turističke agencije

Lj.P.

29. 05. 2024. u 13:47

KRIVIČNO vanpretresno veće Osnovnog suda u Novom Sadu donelo je rešenje o potvrđivanju optužnice Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, koja je podignuta protiv okrivljenog Gorana P.(49) iz Novog Sada odgovornog lica u Turističkoj agenciji „Siti travel“ osumnjičenog za produženo krivično delo prevare.

FOTO: Z. GRUMIĆ

 Njemu je produžena mera zabrane napuštanja stana sa elektronskim nadzorom za još tri meseca, i može trajati do 7. avgusta.

Kako je za „Novosti“ rekla Svjetlana Radovanović, portparol novosadskog  Osnovnog suda, branilac okrivljenog je uložio žalbu na to rešenje, ali je Viši sud odbio žalbu kao neosnovanu.

Goran P. se sumnjiči da je počinio produženo krivično delo prevare, na štetu većeg broja ljudi, u dužem vremenskom periodu u kontinuitetu. On se tereti da je protivpravno prisvojio 1.500.000 dinara, a prema nezvaničnim saznanjima, sumnja se da je konačan iznos mnogo veći. Cene aranžmana su se kretale i do 5.500 evra, a u nezvaničnim pričama, pominje se da je oko 50 oštećenih iz Novog Sada, ali i okolnih mesta, među kojima su i čitave porodice.

Da nema ništa od njihovih aranžmana i da su ostali bez letovanja i para, oštećeni su saznali 5. avgusta prošle godine, kada su primili SMS poruku u kojoj se navodi da neće moći da otputuju na uplaćeni odmor zbog zatvaranja agencije. Vlasnik agencije ih je nedelju dana pred polazak na putovanje u Španiju, Grčku i Tursku, obavestio da na letovanje neće ići zbog finansijskih teškoća egencije, koja je zatvorena.

Posle hapšenja, na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu, osumnjičeni je izjavio da mu nije bila namera nikoga da prevari, i da ni sa jednim klijentom nije zaključio ugovor sa namerom da uzme novac, a da ne odu na putovanje.

Pogledajte više