PRETI MU KAZNA ZATVORA OD NAJMANJE 10 GODINA: Andreju G. osumnjičenom za smrt Davida M (13) produžen pritvor

J. L. 18. 01. 2023. u 16:21

ODLUKOM Višeg suda u Somboru Andreju G. (24) iz Bezdana koji se sumnjiči da je, u nedelju u Somboru, automobilom udario trinaestogodišnjeg Davida M. koji je od zadobijenih povreda preminuo u somborskoj bolnici, određen je pritvor do 30 dana, odnosno do 14. februara.

foto J.L.

Po rečima Manuele Operte Podunavac, portparolke somborskog Višeg suda, Andreju G. je posle saslušanja određen pritvor zbog krivičnih dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

- Pritvor je određen i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.  Osumnjičeni je posle saobraćajne nesreće, koju je izazvao pod dejstvom alkohola, zbog koje je nastupila smrt deteta starog 13 godina, pobegao i krio na nepoznatoj adresi. Tek posle šest sati su ga pronašli i uhapsili pripadnici Policijske uprave Sombor - objašnjava Operta Podunavac.

Ona dodaje da je pritvor određen i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao da ometati postupak, uticajem na svedoke.

- To se posebno odnosni na maloletnike koji su se kao očevici kretali u trenutku saobraćajne nezgode, kao i na svedoke za koje postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni sa bio u kafani pre saobraćajne nezgode, a posebno na A. Lj. i D. L. Osumnjeni bi boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo koje mu se stavlja na teret, te zbog okolnosti koje ukazuju na njegovu bezobzirnnost, posebno u odnosu na posledicu predmetnog krivičnog dela.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora od više od deset godina.

Podsetimo, Andrej G. (24) iz Bezdana, osumnjičen da je u nedelju, 15. januara u Somboru, vozeći automobil „fijat panda“, pod dejstvom alkohola, udario trinaestogodišnjeg Davida koji je pored kolovoza gurao bicikl, a potom napustio mesto saobraćajne nesreće

Dečak je od zadobijenih povreda preminuo u somborskoj bolnici.

Pogledajte više