POČELO SASLUŠANJE UPRAVNIKA KPZ NIŠ: Dejan Panić osumnjičen za primanje mita

N.B. 23. 12. 2021. u 11:51

U TUŽILAŠTVU za organizovani kriminal u Beogradu počelo je saslušanje Dejana Panića, upravnika KPZ Niš, koji je juče uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo primanje mita.

Dejan Panić

Zbog sumnje da su počinili isto delo uhapšeni su i vaspitač u KPZ Snežana M., kao i Hidajet J., bivši osuđenik. Tvrdi se da su oni primali mito u iznosu od 5.000 evra od zatvorenika kako bi im obezbedili pozitivno mišljenje o vladanju u vezi sa uslovnim otpustom. Krivična prijava zbog davanja mita podneta je protiv Darka I., osuđenika u KPZ Niš.

Panić i još dvoje osumnjičenih su privedeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, posle višemesečnog predistražnog postupka.

- Sumnja se da su oni kao organizatori i pripadnici organizovane kriminalne grupe u toku ove godine izvršili krivično delo primanje mita - saopšteno je iz Tužilaštva.

Kako se sumnja, oni su pronalazili osuđenike koji izdržavaju kaznu u KPZ Niš i koji su ispunili zakonski uslov za podnošenje zahteva za uslovni otpust, a koji su spremni da daju 5.000 evra kako bi se sačinio izveštaj, na osnovu kojeg bi nadležni u KPZ Niš dali pozitivno mišljenje o njihovom vladanju, što je jedan od uslova za dobijanja prevremenog otpusta. Prema nezvaničnim informacijama, uhvaćeni su kada je Hidajet J. platio za pozitivno mišljenje o vladanju Darka I.

Pogledajte više