MOMIROVIĆ: Elektronska trgovina postaje stub modernog tržišta

Novosti online 15. 10. 2024. u 12:19

UKUPNA vrednost realizovanih transakcija plaćenih karticom putem interneta u prošloj godini dostigla je iznos od 1,6 milijardi evra, što predstavlja rast od 39,13% u odnosu na 2022. godinu, a mi očekujemo da će u ovoj godini ukupna vrednost preći iznos od 2 milijarde evra, izjavio je ministar Tomislav Momirović obraćajući se danas na otvaranju Xperence Conference 2024.

Foto: Ministarstvo

Ministar Momirović je naglasio da elektronska trgovina više nije samo alternativa tradicionalnim načinima poslovanja, već je postala stub modernog tržišta.

- Danas, kako u Srbiji tako i širom sveta, sve veći broj potrošača odlučuje se za online kupovinu, a kompanije ubrzano prilagođavaju svoje poslovne modele kako bi zadovoljile nove potrebe tržišta - rekao je Momirović.

Ministar Momirović je podvukao da uprkos globalnim izazovima, Srbija beleži dvocifren rast u oblasti internet trgovine kao i da ovaj trend otvara nove mogućnosti za preduzetnike i potrošače, osiguravajući brži, lakši i efikasniji pristup proizvodima i uslugama.

- Elektronska trgovina nastavlja da raste, a na nama je da ovaj rast kroz saradnju države i privatnog sektora, uz edukaciju svih učesnika u digitalnom ekosistemu, održimo i iskoristimo na najbolji mogući način - zaključio je Momirović.

BONUS VIDEO: SUTRA SVEČANI BROJ „VEČERNjIH NOVOSTI“ POVODOM 71. ROĐENDANA

Pogledajte više