UZ PODRŠKU ČEŠKE REPUBLIKE: U Kragujevcu osnovan regionalni centar za cirkularnu ekonomiju

V. Hadžić 28. 09. 2024. u 06:30

Regionalni centar za cirkularnu ekonomiju osnovan je u Kragujevcu u partnerstvu grada sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja. .

Foto : GK

Projekat je finansirala Češka Republika u okviru razvojne saradnje. Centar promoviše cirkularnu ekonomiju i jača kapacitete Kragujevca u ovoj grani privrede

Projekat „Osnivanje regionalnog centra za cirkularnu ekonomiju“ je u skladu sa prioritetima Češke razvojne saradnje i Programom zaštite životne sredine Grada Kragujevca 2023-2033 i stvoriće osnovne uslove za razvoj kapaciteta grada i regiona za prelazak na cirkularnu ekonomiju.

Tokom šest meseci realizacije projekta održane su obuke za predstavnike javnog i poslovnog sektora iz Šumadije sa više od 50 polaznika, sprovedena onlajn kampanja koja je imala doseg veći od 50.000, organizovana studijska poseta Brnu za predstavnike ključnih stejkholdera, formiran Regionalni centar za cirkularnu ekonomiju i dizajniran program podrške namenjen malim i srednjim preduzećima koja se u Kragujevcu bave ovom granom ekonomije.

Završna konferencija održana je u Biznis inovacionom centru u Kragujevcu kojoj je prisustvovao predstavnik Ambasade Republike Češke u Beogradu

Pogledajte više