PREMIJER VUČEVIĆ POZVAO VINARE DA SE PRIJAVE ZA SUBVENCIJE: Ministarstvo privrede u dogovoru sa predsednikom sprema subvencije (FOTO)

Novosti online 20. 09. 2024. u 22:30

ISKORISTITE programe koje država daje da pojačate svoje kapacitete, vina su nam dobra, ali nam fali vinograda, poručio je premijer Vučević vinarima na Grožđebalu.

Foto: Printskrin

Premijer Miloš Vučević obišao je vinare na Grožđebalu, zajedno sa ministarkom privrede Adrijanom Mesarović, gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem i predsednikom opštine Draženom Đurđićem.

On je vinare pozvao da se prijave za subvencije Ministarstva privrede kako bi pojačali svoje kapacitete.

-Kada kažete Sremski Karlovci, pored Karlovačke mitropolije, odnosno priča o našoj duhovnosti i kulturi, Karlovačkoj gimanziji, svima nam je na pameti Fruška Gora, Stražilovo, Branko Radičević, ali i vina, vinogradi. To je na ponos cele Srbije- rekao je premijer i posebno pohvalio ljude koji su organizovali ovogodišnji Grožđebal.

-Ja sam ovde redovni posetilac, nekada kao gradonačelnik Novog Sada, nekada kao ministar vojni, a danas kao predsednik Vlade. Vidim da su i vinari zadovoljni u pogledu posete i prometa. Grožđe je dobro za pravljenje vina ove godine, dosta sunčanih dana. Verujem da će Sremski Karlovci narednih dana biti epicentar društvenog života i pozivam sve da dođu. Ministarstvo privrede je u dogovoru sa predsednikom Republike spremilo podsticaje za vinarije. Iskoristite programe koje država daje da pojačate svoje kapacitete. Vina su nam dobra, ali nam fali vinograda- zaključio je Vučević.

(24sedam)

Pogledajte više