SREĐUJE SE OVČARSKO-KABLARSKA KLISURA: Izabrani projekti koje će država sufinansirati

S. B. 03. 03. 2023. u 14:21

IZABRANI su projekti gradova i opština u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, kao i jugu i zapadu Srbije koji će dobiti ukupno 1,4 milijarde dinara za sufinansiranje. Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za devet gradova i opština, u okviru dva velika programa - integralnog razvoja Ovčarsko-kablarske klisure i integralnog razvoja južne i zapadne Srbije, raspisan je 4. januara.

Foto TO Čačak

- Za sufinansiranje razvojnih projekata u Ovčarsko-kablarskoj klisuri dodeljeno je 235 miliona dinara - rekao je ministar građevinarstva Goran Vesić. - Grad Čačak dobija 71,16 miliona dinara za izgradnju vidikovca na Kablaru, 3,74 miliona za parterno uređenje jezgra Ovčar banje, 27,5 miliona za projekat kapije dobrodošlice na ulazu i izlazu iz zaštićenog područja Ovčarsko-kablarske klisure i 32,5 miliona dinara za stazu na desnoj obali jezera Međuvršje.

Opština Lučani će za rekonstrukciju saobraćajnice sa odmaralištem i biciklističkom stazom, sa izgradnjom mosta, od države dobiti 100 miliona dinara. Sedam opština na jugu i zapadu Srbije će dobiti ukupno 1,16 milijardi dinara.

- Opština Lebane dobiće 194 miliona za projekat izgradnje Centra za posetioce Caričin grad, Leskovac dobija 77 miliona dinara za izgradnju regionalnog inovacionog startap centra Leskovac - rekao je Vesić. - Opštini Bojnik za izgradnju amfiteatra na platou kod sportske hale u cilju razvoja turističko-obrazovnog kapaciteta, država pomoći sa 36,4 miliona dinara, dok će za Medveđu za rekonstrukciju i dogradnju Rimskog kupatila izdvojiti 151,3 miliona, a za Kulturni centar u Sijarinskoj banji 117,1 milion dinara.

Za igradnju prilaza srednjovekonoj tvrđavi "Maglič" dodeljuje se 451 milion dinara.

Pogledajte više