POZNATI METEOROLOG NAJAVIO ZAHLAĐENJE I U MAJU: Od ponedeljka do 20 stepeni, a onda pad temperature - otkriva i kakvo nas leto čeka

Novosti online 18. 04. 2021. u 10:02

METEOROLOG Đorđe Đurić istakao je za TV Pink kako će vreme do kraja aprila biti dosta promenljivo, ali da nas već od sledeće nedelje očekuje porast temperatura.

Foto: Depositphotos

Đurić kaže da ćemo od ponedeljka imati temperature do 20 stepeni, ali i da nas zatim čeka manje zahlađenje početkom maja.

Temperature odgovaraju vrednostima za novemebar mesec, kreću se između 2 i 8 stepeni. Konačno jutros nema mraza. Ovaj april će biti dosta promenljiv, kao što je započeo, tako će se i završiti. Već smo ušli u topliji deo godine, koliko god deluje da nije tako, tako da će temeprature već sledeće nedelje biti u skladu s kalendarom, pa ćemo imati do 20 stepeni. Zatim će biti malo zahlađenje, ali ne kao ovo danas - priča Đurić.

Foto: Printskrin TV Pink

 

Na pitanje šta se dogodilo s vremenom, pa je april ove godine toliko hladan da smo čak imali i sneg, Đurić istiće da to nije prvi slučaj, a zatim je podsetio i kako su snežne padavine zahvatile Beograd 1996. i 1997. godine. Takođe, napomenuo je i da je bilo slučajeva kada je u aprilu temperatura išla čak do 30 stepeni, kao što je to bio slučaj 2018. godine.

Ovo je uobičajeno. Vidimo da je sneg u aprilu u Beogradu padao 1996. godine i 1997. godine. Prošlo je 20 godina i više, pa je pao sneg. Isto tako april zna da pokaže i svoje lepe strane, bilo je i situacija kada su temperature u aprilu bile i do 30 stepeni 2018. godine - kaže Đurić.

DA LI NAS ČEKA KIŠOVITO LETO?

Kada je reč o prognozama za leto, Đurić ističe da će tada biti toplo vreme, ali bez tropskih temperatura.

(Pink.rs)

Pogledajte više