UGOSTITELJSKI I DRUGI OBJEKTI DO 14 ČASOVA: Naredba Gradskog štaba za vanredne situacije u Novom Sadu
GRADSKI štab za vanredne situacije Grada Novog Sada, doneo je naredbu da se, 27. i 28. februara radno vreme ugostiteljskih i drugih objekata ograničava tako da mogu raditi od 6 do 14 časova.
Reč je o objektima u kojima se obavljaju sledeće delatnosti: u oblasti trgovine na malo neprehrambenim proizvodima pružanja usluge u oblasti ugostiteljstva, koje obuhvataju prodaju hrane i pića pružanja usluge u zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo u oblasti kulture koja podrazumeva istovremeno prisustvo više osoba u istom zatvorenom prostoru izuzev pozorišta (bioskopi, muzeji, galerije), priređivanja posebnih i klasičnih igara na sreću u oblasti sporta koja podrazumeva istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru, ili dugotrajniji neposredni kontakt sa korisnikom usluge (fitnes centri, teretane, vežbaonice i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i slično)
Radno vreme u objektima u kojima se obavljaju delatnosti u oblasti trgovine na malo prehrambenim proizvodima (trgovinske i druge radnje i prodajna mesta) i pružanja zanatskih i drugih usluga u neposrednom i dugotrajnom fizičkom kontaktu sa korisnikom usluge (kozmetički saloni, frizerski saloni, saloni lepote), ograničava se tako da ti objekti mogu raditi od 6 do 20 časova.
Od ograničenja radnog vremena izuzimaju se apoteke (uključujući i one u kojima se vrši promet robe namenjen za životinje ili poljoprivredu), izuzev onih apoteka koje prodaju obavljaju u trgovinskim centrima i za koje upravljač ne može obezbediti posebne koridore za pristup, ili u koje se ne ulazi sa spoljne strane ili neposredno sa javne površine, benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva, ugostiteljski i drugi objekti koji vrše dostavu hrane, u obavljanju delatnosti dostave hrane i šalterske prodaje hrane iz objekata koji imaju šalter za prodaju hrane, a koji su registrovani za pripremu i posluživanje hrane (ugostiteljski objekti i ketering) i ordinacije i laboratorije u kojima se pružaju medicinske i stomatološke usluge i veterinarske ordinacije i laboratorije, odnosno druge zdravstvene ustanove u privatnoj i javnoj svojini.