PREDSEDNICI OPŠTINA ZLATIBORSKOG OKRUGA NA SASTANKU SA DIREKTOROM AGENCIJE ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE

Promo

25. 10. 2024. u 13:56

U Gradskoj kući Užica danas su se javni funkcioneri Zlatiborskog okruga sastali sa direktorom Agencije za sprečavanje korupcije Dejanom Damnjanovićem. Prisutne predsednike opština: Kosjerić, Nova Varoš, Požega, Priboj i Bajina Bašta, kao domaćin skupa pozdravila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Agencija za sprečavanje korupcije

Kao i sa prethodnih jedanaest Upravnih okruga, Agencija je ovaj sastanak organizovala u cilju bližeg upoznavanja predstavnika jedinica lokalne samouprave sa njenim nadležnostima i nastojanjem Agencije da permanentno unapređuje saradnju sa JLS.

Dragan Karadarević

Direktor Damnjanović je upoznao prisutne sa pojedinostima iz Zakona o sprečavanju korupcije, konkretno iz oblasti prijave imovine i prihoda javnih funkcionera, sukoba interesa, novog ciklusa izrade planova integriteta, obuke o etici i integritetu, lobiranja.

Dragan Karadarević

Posebna pažnja je ovom prilikom bila posvećena razmeni iskustava i isticanju primera sa kojima se javni funkcioneri sreću u svakodnevnoj praksi. Damnjanović je učesnicima obećao dalju podršku u radu i najavio obilaske predstavnika Agencije Upravnim okruzima jednom mesečno.

Pogledajte više