Festival održivog razvoja u Studentskom gradu

Promo

21. 10. 2024. u 16:00

STUDENTSKI grad na Novom Beogradu će od utorka 22. oktobra do nedelje 27. oktobra biti domaćin prvom ESG festivalu posvećenom održivom razvoju.

Foto: Promo

Festival organizuju kompanija Hemofarm i Univerzitet u Beogradu u cilju promovisanja ESG inicijativa u Srbiji.

Generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger tim povodom je pozvao studente, ali i sve ostale zainteresovane građane, predstavnike drugih kompanija, kao i brojne organizacije da posete ESG festival i upoznaju se sa održivim razvojem na delu.

- Hemofarm već dugi niz godina radi na održivom razvoju i veoma smo ponosni što se Univerzitet u Beogradu odlučio da napravi partnerstvo sa nama - poručio je Zeliger.

Rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić rekao je da će ovaj Festival omogućiti da studenti podignu svest i razumevanje o održivom razvoju, kao i unaprediti saradnju između akademskih, poslovnih i društvenih zajednica.

Tokom Festivala biće organizovani paneli, okrugli stolovi, radionice i startap sajam, na kojima će učešće uzeti predstavnici brojnih kompanija, institucija i organizacija. Pored toga, na platou Studentskog grada biće izložena prva interaktivna multimedijalna postavka posvećena održivom razvoju „STADA Expo“, koja će biti otvorena za posete građana svakog dana od 10 do 18 časova.

U subotu 26. oktobra, na Svetski dan održivog razvoja, studentima Univerziteta u Beogradu predavanje na temu AI i ESG održaće Đorđija Petkoski, profesor Vorton poslovne škole Univerziteta u Pensilvaniji i stručnjak za održivi razvoj i ESG parametre. Istog dana, na Festivalu će biti prisutna i naša proslavljena atletičarka Ivana Španović.

Neki od najavljenih učesnika ESG festivala su i ministarka nauke, inovacija i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Jelena Begović, rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, v.d. dekana Fakulteta političkih nauka u Beogradu prof. dr Darko Nadić, kao i predstavnici brojnih kompanija, institucija, poslovnih i organizacija civilnog društva.

Pogledajte više