JUTROS IZMEREN MINUS U SRBIJI: Ovaj grad je bio najhladniji, pojavio se i mraz

Dejana Kalinić 20. 10. 2024. u 10:52

OSVANULO je vedro, ali hladno jutro u našoj zemlji, s maglom i slabim mrazom u kotlinama, nizijama i visoravnima, a u jednom gradu zabeležena je čak i temperatura u minusu! Ipak pred Srbijom je sunčan dan, sa maksimalnom temperaturom do 19 stepeni, javlja RHMZ.

Foto: Unsplash

U vremenskoj prognozi RHMZ-a objavljenoj do 7 časova, najhladniji grad u Srbiji bio je Zaječar sa temperaturom u minusu, a za njim slede Kikinda i Crni Vrh sa 1°, kao i Negotin, Zrenjanin i Kruševac sa 2°C.

Tokom prepodneva po kotlinama, dolinama reka i visoravnima jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije ponegde se očekuje duže zadržavanje magle i niske oblačnosti.

U Podunavlju, Pomoravlju i na jugu Banata duvaće umeren, povremeno i jak jugoistočni vetar sa tendencijom slabljenja tokom dana.

Zbog vremena tegobe mogu da osete osobe sa psihičkim oboljenjima

U današnjoj biometeorološkoj prognozi za Srbiju RHMZ ističe da osobe sa psihičkim oboljenjima mogu osetiti pojačane tegobe, prenosi Blic.

- Osobe sa psihičkim oboljenjima mogu osetiti pojačane tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. U jutarnjim satima oprez se savetuje i astmatičarima. Nervoza, problemi sa snom i glavobolja su mogući kod meteoropata. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje dodatna opreznost - navode iz RHMZ-a.

O tome kakvo će vreme biti u narednim danima možete pročitati u našoj odvojenoj vesti klikom OVDE.

BONUS VIDEO:Neprijatno! Lutovac zamuckuje dok govori o debaklu protesta lažnih ekologa

Pogledajte više