PRVI HUMANITARNI BAZAR ZA MINJU: Sav prihod ostvaren na bazaru namenjen za terapije male devojčice

Novosti online 14. 10. 2024. u 20:48

NA FUDBALSKOM terenu, u naselju Stepa Stepanović, 20. oktobra od 11č organizuje se prvi humanitarni bazar za devojčicu Minju Perzić koja boluje od Cerebralne paralize.

Foto:Budi human

Na bazaru moćićete da pronađete garderobu, ukusne domaće i prirodne proizvode, igračke za decu, sveže ceđene sokove i mnogo drugih proizvoda, kao i vaučere za usluge frizera, kozmetičara, profesionalnog fotografa..

Sav prihod ostvaren na bazaru biće namenjen za Minjine terapije i biće uplaćen na račun fondacije.

Minja je dve nedelje nakon rođenja ustnovljena je dijagnoza cistične periventikularne leukomacije. U četvrtom mesecu su potvrdili konvergentni strabizam na levom oku, a sa 6 meseci uočeno je kašnjenje u psihomotornom razvoju od kada je uključena u fizikalne tretmane.

Na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu ustanovljene su dijagnoze Cerebralna paraliza (G80.0 Paralysis cerebralis spastica quadriplegica), kao i specifičan poremećaj razvoja pokretljivosti (F82 Disordo evolutionis functionis motoricae specificus).

Minja je veliki borac i zahvaljujući mnogobrojnim terapijama ostvarila je značajan napredak kao i veliki pomak na kognitivnom planu zbog čega je potrebno da nastavi sa intenzivnim tretmanima.

Roditelji su do sada troškove lečenja finansirali sami i iscrpeli sva sredstva, međutim potrebno je još sredstava kako bi se nastavilo sa vežbama koji joj već daju značajan napredak.

Sredstva su potrebna za logopedske i defektološke tretmane, fizikalne tretmane, rehabilitacije, terapije botulinom, specijalističke preglede, metabolička ispitivanja, ortopedska pomagala kao i za BDA obuku.

Pomozimo Minji!

Uplata na dinarski račun: 160-6000001811107-86

Uplata na devizni račun: 160-6000001811945-94

Ili putem SMS PORUKE: 1590 na 3030

Pogledajte više