GUJON: Sa direktorom medijske agencije Italpres dogovorena saradnja i dolazak italijanskih novinara u Srbiju

Novosti online 11. 10. 2024. u 17:29

DIREKTOR Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon razgovarao je danas putem video poziva sa direktorom i osnivačem agencije Italpres Gasparom Borselinom iz Italije. Na sastanku je razgovarano o modelima saradnje i mogućnostima prenošenja informacija o Srbiji medijima u Italiji i inostranstvu.

Foto: Marija Savić KJKD

Dogovoreno je da ekipa italijanskih novinara u narednom periodu poseti našu zemlju, kreira medijske sadržaje o srpskoj kulturi, sportu i politici i emituje ih kroz svoj servis. U okviru svoje mreže, Italpres sarađuje sa brojnim nacionalnim i lokalnim televizijskim stanicama u Italiji, kao i u Americi i na Bliskom Istoku. 

Direktor Gujon se zahvalio Borselinu na kontinuiranom objektivnom izveštavanju o Srbiji proteklih godina i istakao važnost produbljivanja saradnje sa ovom renomiranom medijskom kućom, osnovanom pre više od tri decenije.

Foto: Marija Savić KJKD

Direktor agencije Italpres rekao je da postoji mnogo prostora za unapređenje saradnje i veću medijsku vidljivost Srbije u Italiji što će biti svakako u fokusu italijanske redakcije u narednom periodu.

Sastanak je organizovao narodni poslanik Jovan Palalić predsednik Skupštinske grupe za saradnju sa Italijom i Vatikanom, koji već duži niz godina uspešno radi na institucionalnom povezivanju Srbije i Italije, kao i poboljšanju međudržavne saradnje u različitim oblastima.

Pogledajte više