DUNAV OSIGURANJE“ NA KONFERENCIJI „ZDRAVLJE ŽENA SRBIJE“: Podrška i sigurnost kada je najteže

Novosti online 11. 10. 2024. u 16:00

KOMPANIJA „Dunav osiguranje“ je i ove godine podržala konferenciju „Zdravlje žena Srbije“, koju šesti put zaredom organizuje magazin “Lepa&Srećna”.

Foto Dunav osiguranje

U fokusu ovogodišnjeg skupa, održanog 10. oktobra u hotelu „Mona Plaza“ u Beogradu, bili su prevencija i lečenje karcinoma dojke s ciljem podizanja svesti o značaju rane dijagnostike, preventivnih pregleda i sveobuhvatnog pristupa lečenju te maligne bolesti. Događaj je okupio vodeće stručnjake iz medicine, predstavnike zdravstvenih ustanova, farmaceutskih kompanija i nevladinih organizacija a uvodnu reč imali su dr Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Republike Srbije, i doc. dr Milan Žegarac, v. d. direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Foto Dunav osiguranje

O značaju finansijske sigurnosti u borbi protiv bolesti, u okviru trećeg panela koji je poneo naziv „Holistički pristup prevenciji i lečenju karcinoma dojke“, govorila je Nikoleta Šubert, direktorka Direkcije za prodaju životnih osiguranja u Kompaniji „Dunav osiguranje“.

Foto Dunav osiguranje

‒ Kompanija „Dunav osiguranje“ kreirala je čitav niz usluga namenjenih prevenciji težih bolesti, poput dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, koje podrazumeva preventivnu zaštitu putem sistematskih pregleda, a tu je i polisa Cancer protection za slučaj obolevanja od raka.

Foto Dunav osiguranje

Izuzetan značaj imaju i polise životnog osiguranja koje, između ostalog, pružaju finansijsku sigurnost i potporu koja do punog izražaja dolazi baš u trenucima kada se dijagnostifikuju teža oboljenja. A zaključujemo ih kada smo mlade, zdrave i srećne i kada možemo da doprinesemo ne samo sopstvenom zdravlju i finansijskoj sigurnosti već i finansijskoj stabilnosti naše porodice ‒ istakla je Nikoleta Šubert.

Foto Dunav osiguranje

Na značaj prevencije u sprečavanju, blagovremenom otkrivanju i lečenju karcinoma dojke, te o dugogodišnjoj saradnji s Kompanijom „Dunav osiguranje“, govorila je Žaklina Milenković, glavna i odgovorna urednica magazina „Lepa&Srećna“.

Foto Dunav osiguranje

‒ Konferencija „Zdravlje žena Srbije“ prilika je da više pričamo o tome da o očuvanju zdravlja treba razmišljati dok smo zdravi, jer kad se bolest desi, sve je daleko teže i komplikovanije. Zato nam je cilj da edukujemo mlađe generacije kako da preventivno brinu o zdravlju, ali i da ohrabrimo žene koje prolaze kroz borbu s teškom bolešću da se ne predaju jer je rak dojke danas izlečiv. U tim trenucima i psihološka i finansijska podrška im je i te kako važna. Na koji način „Dunav osiguranje“ može da im bude značajna potpora, čuli smo na trećem panelu naše konferencije ‒ rekla je Žaklina Milenković, izrazivši nadu da će „Dunav osiguranje“ nastaviti s podrškom konferencijama koje organizuje magazin „Lepa&Srećna“, baš kao što je to činilo svih ovih godina.

Foto Dunav osiguranje

Pogledajte više