STEFAN NA KORAK DO IZLEČENJA, SRBIJO POMOZI! Malo je vremena ostalo da se skupi 64.000 evra za terapije u Turskoj

Jelena J. Baljak 10. 10. 2024. u 14:13

STEFAN Đukić (27) iz Vršca, kom su srpski lekari u martu ove godine prognozirali da će živeti još samo dva meseca, na korak je do izlečenja od najređeg oblika tumora na svetu – histiocitnog sarkoma. Ali, u toj njegovoj nadljudskoj borbi i dalje mu je potrebna pomoć svih nas!

Foto: Privatna arhiva

Da bi primio novi ciklus neophodne terapije u prestižnoj klinici u Istanbulu, u kojoj se lečio prethodnih pet meseci, moramo da prikupimo 64.000 evra!

Deo tog iznosa je sakupljen, Stefan je u utorak otišao u Tursku, ali jedina šansa da preživi je da u narednih par dana prikupimo i preostali deo novca.

-Moj sin je jedini na svetu koji boluje od ovog retkog oblika raka. On je bukvalno eksperiment. Tim stručnjaka se bori da mu nađe adekvatnu terapiju. Ostalo je par dana da prikupimo neophodan novac. Srbijo, samo još 3.500 poruka je potrebno da se pošalje da bi Stefan ostao u Turskoj i primio sve terapije. Samo vas imamo, dobri ljudi – moli Stefanov otac Dragoslav.

Ovom hrabrom momku možemo pomoći slanjem humanitarnih SMS poruka na broj 3800, sa sadržajem 262, ili uplatom na dinarski račun 160-6000001939277-84 ili na devizni 160-6000001939300-15.

Foto: Privatna arhiva

 

Stefan Đukić se sa histiocitnim sarkomom, od kog oboli svega jedan u milion pacijenata na svetu, bori već četiri godine, ali mu je on dijagnostikovan tek u martu ove godine, kada i kreće njegova dramatična borba za život.

Pogrešne dijagnoze, operacije i lečenja u tom prethodnom periodu dovele su do toga da mu život sada visi o koncu. Letos mu je, nažalost, amputirana noga, jer je tumor izašao kroz kožu u predelu kolena. Ali nada za izlečenjem i dalje postoji.

-Dešava se čudo! PET-CT skener je pokazao da se rak povukao. Ostalo je par tačkica na plućima i dosta manja infekcija od amputacije – objavio je Dragoslav na društvenim mrežama.

Pogledajte više