VREMENSKI ROLERKOSTER: Stižu pljuskovi sa grmljavinom, a sledeće nedelje sunce

Novosti online 05. 10. 2024. u 10:26

OVE godine, kako ukazuje vremenska prognoza, nećemo uživati u toplom oktobru, barem ne ceo mesec , izgleda da jesen hvata zalet, a ona donosi i veliku količinu padavina, tako da se ovog jutra i pre podneva kiša privremeno očekuje na jugu i istoku Srbije, ali i u delovima Podrinja, dok će tokom vikenda padavine biti češće u centralnim i južnim krajevima Srbije.

Foto: Z. Jovanović Mačak, N. Skenderija, MV, Profimedia

Kako navodi RHMZ, danas i sutra biće umereno do potpuno oblačno i sveže, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima koji će na jugozapadu, jugu i istoku Srbije ponegde biti praćeni i grmljavinom.

Dnevna temperatura u većini mesta u Srbiji kretaće se od 15 do 19 stepeni.

Početkom naredne nedelje, u ponedeljak i utorak, nakon svežeg jutra mestimično uz maglu i niske oblake, dan će biti topao. U ponedeljak će biti pretežno sunčano, a u utorak nas očekuje slaba do umerena oblačnost.

RHMZ je objavio i hidrološku najavu prema kojoj će, u narednih sedam dana, vodostaji na Savi biti u umerenom i većem porastu, ali bez dostizanja granica redovne odbrane od poplava, pa samim tim u Srbiji ne bi trebalo da dođe do poplava.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: IZNENADNI PLjUSAK U SMEDEREVU: Po sunčanom danu i tropskih 37 stepeni

Pogledajte više