PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM U VEĆEM DELU ZEMLJE Oglasio se RHMZ: Na pomolu i olujna košava

Đorđe Grmuša 04. 10. 2024. u 06:58

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod oglasio se najnovijim saopštenjem o vremenskim nepogodama.

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

- Petak, 4. 10. 2024. u 5.30 h

U toku jutra oblačno, u većem delu severne i zapadne Srbije s kišom i lokalnim pljuskovima uz mogućnost grmljavine, dok će u jugozapadnim i centralnim krajevima padavine biti lokalna pojava, a na jugu i istoku Srbije zadržaće se uglavnom suvo.
Duvaće slab i umeren, na planinama i u košavskom području i jak južni i jugoistočni vetar.


DO KRAJA SEDMICE POVREMENO KIŠA I PLjUSKOVI. U BANATU U PETAK OLUJNA KOŠAVA

Danas (4. 10) umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Ujutro i pre podne će duvati umeren i jak, u planinskim predelima i košavskom području ponegde i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će posle podne i uveče biti u skretanju na zapadni i severozapadni i u postepenom slabljenju do kraja dana. Najviša temperatura od 16 °C na severozapadu do 27 °C na jugoistoku Srbije.

Za vikend (5-6. oktobra) i dalje povremeno kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti češći na jugozapadu, jugu i istoku zemlje, ali se obilne padavine ne očekuju.

Početkom naredne sedmice, u ponedeljak i utorak (7-8. oktobra) pretežno sunčano uz manji porast dnevnih temperatura, a u sredu (9. 10) novo prolazno naoblačenje s kišom - stoji na sajtu RHMZ-a.

Pogledajte više