VELIKI ODZIV GRAĐANA NA BESPLATAN PREGLED ZUBA: Mnogima odmah rađene intervencije - Iskoristite priliku, ovo su mesta za preglede (FOTO)

Novosti online 29. 09. 2024. u 13:13

U OKVIRU akcije preventivnih pregleda,koju organizuje Ministarstvo zdravlja, danas se u zdravstvenim ustanovama širom Srbije obavljaju besplatni pregledi zuba, kao i intervencije.

Foto: Ministarstvo zdravlja

U Nišu, u tamošnjem Dž, odziv građana je rekordan- do sada je blizu 200 građana obavilo pregled.

I u drugim zdravstvenim ustanovama u kojima se ove nedelje obavljaju preventivni stomatološki pregledi beleži se dobar odziv građana, i pored izuzetno lošeg i hladnog vremena. 

Veliki odziv građana beleži se i na Zvezdari, Novom Sadu,  Kraljevu, Leskovcu i drugim mestima, i pored izuzetno lošeg i hladnog vremena. 

Kod velikog broja  pacijenata odmah je, pored pregleda, urađena i intervencija-popravka zuba, kompozitni ispuni,uklanjanje kamenca,uklanjanje mekih naslaga,obrada parodontalnog džepa,vađenje zuba i sl.

Pozivamo trudnice i porodilje, pre svih, kao i decu, studente, starije od 65 godina, da dođu u neki od domova zdravlja širom Srbije, da brzo i lako provere i po potrebi poprave, svoje zube, naglašavaju iz Ministarstva zdravlja. 

Ovo je prvi put u istoriji zdravstva Srbije da se radi ovako opsežna i masovna akcija prevencije i zaštite zdravlja zuba i usne duplje.

Na ovom LINKU  možete pronaći spisak ustanova u kojima se obavljaju preventivni stomatološki pregledi.

Pogledajte više