MINISTARKA MESAROVIĆ NA SAJMU PRIVREDE U TEŠNJU: Ponosna sam što Srbija ima jaku ekonomiju, jednu od najbrže rastućih u Evropi (FOTO)

Novosti online 25. 09. 2024. u 22:28

MINISTARKA privrede Andrijana Mesarović posetila je štand Republike Srbije na 18. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju na kom je po prvi put predstavljeno 12 srpskih kompanija iz različitih sektora od prehrambene industrije, poljoprivrede, metalske i hemijske industrije, usluga transporta, reciklaže, logistike do naučnoistraživačkih delatnosti.

Foto: Instagram

- Ponosna sam što Srbija ima jaku ekonomiju, jednu od najbrže rastućih u Evropi i što sa ponosom možemo širom sveta da predstavimo naše privrednike i privredu, kao i sve naše privredne potencijale - napisala je ona.

Prisustvovala je svečanom otvaranju 18. Međunarodnog sajma privrede u Tešnju, Bosna i Hercegovina, koji je okupio 600 izlagača iz regiona. Sajam je motivisan susretima privrednih lidera i još važnije povezivanjem poslovnih vizija.

Republika Srbija je poslednjih 12 godina, zahvaljujući viziji predsednika Aleksandra Vučića, napravila značajan napredak u modernizaciji infrastrukture. Izgrađene su brze pruge, autoputevi i mostovi, što je ključno za dalji razvoj i doprinosi jačanju privrednih veza u regionu.

Danas ekonomska razmena Republike Srbije i Bosne i Hercegovine iznosi bezmalo 3 milijarde evra, ali je važno da nastavimo jačanje industrijskih potencijala i regionalne privredne saradnje.

Pogledajte više